La Lira de Roquetes torna a obrir les seves portes al món de les arts escèniques, i ho fa de la mà d’Ariadna Matamoros, la nova professora de teatre.  

Ariadna explica que les classes estan sobretot enfocades a la pèrdua de vergonya i a la recerca de la diversió en l’aprenentatge. No s’acostuma treballar una obra durant tot el curs, sinó treballar l’actuació en base a la improvisació i a exercicis que fan aprendre les bases del teatre: saber improvisar i estar en escena. 

L’interessant és que les persones vagin aprenent en què consisteix l’art dramàtic, com crear un personatge des de 0, com treballar l’empatia sobre l’escenari per a poder posar-nos en la pell del nostre personatge.  

La peça final no és el més important, sinó el camí que fem fins a ella. Quan el curs arriba a la seva fi, es decideix conjuntament la proposta final, que tant pot ser una obra de teatre sencera, com un recull de diferents escenes, com una improvisació grupal assajada.  

Es busca motivar i ensenyar les arrels de les arts escèniques, i oferir un espai on poder explorar i explotar la creativitat.  

Perquè al final, tal com deia la seva professora “fer teatre és com tornar a ser nens i jugar a que som pirates”.

Obra de final de curs del grup de Teatre de la Lira Roquetense, estrenada a les Festes Majors de Roquetes 2021.

Si hi vols formar part, contacta’ns!