La Banda de Música de la Lira Roquetense viatja a L’Alguer representant la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM)

La Banda de Música de la Lira Roquetense viatja a L’Alguer representant la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM)

La Banda de la FCSM, formada per la Banda de Música de la Lira Roquetense i la Banda de Música Vila de Falset, participen al 33è Aplec Internacional Adifolk a L’Alguer.

L’Adifolk (Associació per la Difusió del Folklore) organitza l’Aplec Internacional anualment des de l’any 1988, havent estat a les principals ciutats d’Europa i a la capital dels Estats Units d’Amèrica.  Enguany, la nostra Banda de Música hi ha participat, en representació de la Federació Catalana de Societats Musicals, juntament amb la Banda de Música Vila de Falset i els balladors de la Clavellinera. Gairebé 70 músics i una expedició, en total, de 112 persones, han viatjat amb la federació que aplega les societats musicals a Catalunya.

L’experiència va començar amb una jornada conjunta d’assaig el divendres 10 de setembre a Falset, on músics de la Lira van passar-hi el dia. La jornada va concloure amb un concert per al públic, per tal de mostrar un tastet del que es podria sentir i veure a l’Alguer. La setmana següent, el dissabte 18 de setembre, es va repetir un assaig conjunt però, aquesta vegada a Roquetes, on es van desplaçar els músics i balladors de Falset. També es va concloure la jornada amb un concert per mostrar a la població de Roquetes la música que oferiríem a L’Alguer.

Concert a Roquetes el 18 de setembre juntament amb la Banda de Música Vila de Falset, formant la Banda de la FCSM

Finalment, del divendres 24 a diumenge 26 de setembre va tenir lloc el 33è Aplec Internacional. la Banda de la FCSM va oferir diverses actuacions com concerts i cercaviles pels carrers de L’Alguer. Si en voleu saber més, a la pàgina web de la FCSM s’explica amb més detall tot el que vam experimentar i viure aquells dies tan especials.

Finalment ens queda mencionar l’agraïment a la FCSM per donar-nos aquesta oportunitat i a l’Ajuntament de Roquetes per ajudar-nos i acompanyar-nos en tot moment en aquest projecte. A més de l’experiència, de ben segur que els membres de la Banda de la Lira Roquetense s’emportaran amistats i uns records inoblidables dels companys de la Banda de Música Vila de Falset.